4 Mart 2007

pazar sohbeti

Hani 1000 yıllık devlet geleneğimiz vardı?
Herkes bununla övünüyordu...
1000 yıllık gelenek eskidi mi? Çağdışı mı kaldı? Hantallaştı mı? Çözüm olamadı mı? Yoksa kullanmayı beceremedik mi?
Yahu bu ne? gölge oyunu mu?

Eskiler "vezir olmuşsun, adam olamamışsın" derler... Belediye başkanı olmuşsun, adam olamamışsın belli... Anlattığı fıkraya bak, gülene ve güldürene bak...

Hellim peynirini de kaptırdık! Daha konuşun siz... Hakkınızı aramaya çalışın, basın toplantıları falan... Devam edin... Atı alan Üsküdar'ı geçiyor... Adamlar akıllı, laf yerine icraat üretiyorlar... Tescil için onlar başvururken aklınız neredeydi?

İçimden 301 kere 301 çıkacak! 301 kere gölge oyunu... Yani STK'lar aşkolsun size... Bir teklif göndermediniz hükümete... Şaşırdınız değil mi? Sanki diğer konularda fikrinize dikkat ediliyormuş gibi... Mesela, terörle mücadele, mesela yabancı doktor, mesela petrol, mesela mesela mesela...

Bu da mı olacaktı? Ama sakın telaşlanmayın, provokasyona alet olmayın. Gerginlik yaratmayın.. Aaa! Uslu uslu oturun. Herkesin konuşma özgürlüğü var. Herkes fıkra anlatabilir, herkes kendi paçavrasını bayrak yerine koyabilir... Hem İstiklal Marşını ölüm sembolü olarak görenlerin de ruh durumlarını düşünmek lazım. Varsın onlar da okumasınlar. Hele bekleyelim de motive olsunlar bakalım. Ah canım canım!

2023'te ülkemize gelecek turist sayısını 63 milyon tahmin ediyorlar. Projeler buna uygun... Vay beee... Ne paralar kazanırız o vakit... Acaba diyorum, bu hesabı yaparken küresel ısınma felaketini öngördüler mi diyorum? Hemen açık yakalayacağım ya, kurnazım güya, benden akıllısı yok ya! Yazıyı okuyunca içime su serpiliyor... Tabi ki küresel ısınmayı düşünmüşler! Ama benim yine de aklıma takılan çok basit sorular var.
- Güney sahil şeridinde (en sıcak bölgemiz) golf turizmi yaygınlaşacak mı? Hani çim su istiyor ya!
- Yağışların azalacağı, su kıtlığı yaşanacağı, hatta tarım arazilerinin çölleşeceği söyleniyor. Yine de turizm patlayacak mı? İçme suyu nasıl sağlanacak?
- Su seviyesi yükselince kıyılardaki yerleşim ne olacak?
- Ormanları yok ederek yeni yerleşim yerleri, tatil köyleri falan yapılacak mı?

Küresel ısınmayla bir kaynak için tıklayınız.

Hiç yorum yok: