- Papaz Yahnisi: Dana kuşbaşı zeytinyağ ile biraz pişirilir. Ara sıra çevirerek. Maksat kanı, suyu gitsin, rengi dönsün. Arpacık soğanlar temizlenir bolca konur. Yoksa kuru soğan 4'e bölünür iri iri doğranır. Bol sarımsak. Tuz, karabiber. Salçalı su ilave edilir. Çorba gibi değil ama eti biraz kaplasın. En son yarım kahve fincanı sirke konarak düdüklü kapatılır. 20 dk. kadar pişirilir, ateş kapatılır ve soğuması beklenir. Yanına püre ile süper olur. Sirke ile etler yumuşacık ve lokum gibi oluyor. Salçalı su ile yoğun bir kıvamı var...
- Tavuk göğsü: Bunun bir ismi yok. Home TV'den duyduklarımla yapmaya başladım. Banvit Light Göğüs alınır.(Ben öyle tercih ediyorum.) Yoksa normal göğüs eti, bonfile alarak evde ince filetolara ayırmak gerekir. Yemekten 1 saat önce etlerin üzerine karabiber, tuz, kimyon, toz kırmızıbiber ve toz şeker serpilir. Zeytinyağı biraz gezdirilir. Etlere iyice nüfuz etmesi sağlanır. Buzdolabında bekletilir. Yemekten 15 dk. önce teflon tava ocakta ısıtılır. (Yağ koymaya gerek yok) Tavuk etleri tavaya konur. 2-3 dk bir yüzü 2-3 dk. diğer yüzü pişririlir. Son kez diğer yüzünü tekrar çeviriyorum. Çok hoş oluyor. Tadı nefis, şeker karamel gibi oluyor. Çok pratik. Servis tabağına alınca üzerine kıyılmış dereotu.. Hmmm...
Dürüst, kültürlü, kendini ifade eden, ne istediğini bilen, kafasını kuma gömmeyen, pozitif düşünen, saygın, çalışkan, saygılı, "ben" değil "biz"diyebilen insanlar olmalıyız. Buna kendimizden başlamalıyız. Suya atılan taş halkaları gibi büyümeli, büyümeliyiz...
9 Eylül 2006
Pratik et yemekleri
Dün Mine (Eski Pınarcı ya da Pınarlama Grubu - Bir zamanlar Pınar'da birlikte çalıştığımız gruba böyle deriz :) ile sohbet ederken müthiş aşçı olarak!?!?! iki pratik yemek tarifi yaptım... Çok kolay, çok kurtarıcı ve çok lezzetli... Her eve lazım tariflerden ;)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder