14 Kasım 2006

Comıno Adası ve Blue Lagoon

Cumartesı gunu sabah erkenden bulustuk arkadaslarla... St. Julıans otobus duragında... Hava durumunu kontrol etmistım. Hava sıcaklıgı 19 C, denız sıcaklıgı 23 C... Ama gel gelelim sabah turu boyle ıyı baslamadı. Hafıf ruzgar ve bulut... Boylece ayrıldık Malta'dan... Tekne'ye atladık batı ucundan adanın... Comıno'ya yaklastıkca bulutlar dagıldı :)) Sansımız acıldı.
Comıno Malta'nın en kucuk adası... Yanılmıyorsam 7 km2'lık bır yer... Malta ve Gozo arasında... Zaten epi topu 8-10 kisi yasıyor adada... Bır de otel var ama yazları acık. Tekneden ındık.
Toplam 2,5 saatımız var. Ufacık adada Blue Lagoon'u bulacagız diye kaybolduk. Sureklı yuruyoruz. Kaybolmamıze ragmen 1 saatte adanın heryerını dolastık ve Blue Lagoon'u bulduk. İyi ki kaybolduk. Boylece adanın her yerını dolasarak guzel fotograflar cekme sansı elde ettık... Dogal kayalık manzaralar cok hostu. Blue Lagoon buranın en unlu yerlerınden birisi. Deniz cok guzel aslında ama hava ruzgarlı oldugu icin tam keyfını alamadık. Denız mavı-yesil renk arası. Normalde durgun. Havuz gıbı. Icınde kayalar var ufak ufak... Yıne kayalık bır koyda... Herkes buraya denıze girmeye geliyor. Yanınızda yiyecek birsey götürmezsenız cok yazık... Cunku satınalma imkanı yok. Adada boyle bir yer yok cünkü. İncecik kumu var denizin. Denize girip çıkıyorsunuz ama üzerinizde tuz kalmıyor...
Ben tam denizden çıkarken dalgalar attı beni...
Sağ ayagımı kayalar kesti, kanadı biraz... Bu da cilvesi olacak o kadar dedim...

Hiç yorum yok: