15 Şubat 2007

Çocuktan al haberi!

Büyüklere sorduğunda sana doğruyu söylemezler, o nedenle çocuktan al haberi demiş atalarımız. Doğru söylemişler...

Geçen akşam Habertürk'te gece kuşağında Fatih Çekirge ve Murat Çelik'in programını küçük dilimi yutarak seyrettim.

Yayına AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ bağlanarak ilk ağızdan anlattı hikayeyi...
Olay şu:
Kızılcahamam kampında milletvekilinin kızı Abdullah Amcası ve Tayyip Amcasının fotoğrafını cep telefonu ile çekiyor. Abdullah Amcasının fotoğrafına güllerle montaj yapıyor ve gösteriyor. Amcası çok beğeniyor, bana bundan ver diyor. Çocuk evde bunu hazırlıyor. Kartlara bastırıyor. Tayyip Amcasından böyle bir talep olmamasına rağmen O'na da kart yapıyor fotoğrafından ve arkasına yazıyor, imzalıyor. Sabah, milletvekili babası evden çıkarken veriyor iletsin diye. Milletvekili babası da diğer evraklarıyla birlikte alıyor, yoğunluktan bakamıyor. Sabah grup toplantısına katılıyor. Cebinden çıkarıyor ve milletvekili arkadaşlarına gösteriyor. Resimleri de, arkasındaki yazıları da. Salondaki bir TV kamerası zoom yapıyor ve hem kartları hem yazıları okuyor. Kız çocuğu Tayyip Amcasına hitap ediyor "bugüne kadar bize zorla Atatürk'ü örnek almamız söylendi. Ama herşey zorla olmuyor. Şimdi anladım ki örnek almamız gereken lider sensin" şeklinde bir yazı kaleme almış. Grup toplantısı başlayınca Abdullah amcası resmi istemiş olduğu için O'na veriyor. Tayyip Amcası istemediği için vermiyor. Ama milletvekili arkadaşlarıyla resme yazıya bakıyorlar, konuşuyorlar, gülümsüyorlar.

Fatih Çekirge kız çocuğunun hangi okula gittiğini sordu. Milletvekili babası cevap veremedi önce. Bir saniye bir saniye diye bekletti durdu. Herhalde bu arada eşine sordu falan, cevap geldi.

Haberin sonunda neye şaşıracağımı şaşırdım. Hangi açıdan baksam bilemedim. Çünkü,
* Milletvekili çocuğunun okuduğu okulun adını bilemiyor.
* Milletvekili Başbakana ve Dış İşleri Bakanına giden fotoğraflara evde bir göz atma gereği duymuyor. "Kızım neler de hazırlamış bakalım" demiyor.
* Atatürk zorla örnek gösteriliyormuş! Böyle mi düşünülüyor, düşündürülüyor?
* Ülke sorunlarını çözecek, vizyon geliştirecek olanlar milletvekilleri di mi?
* Hı hı oldu!

Hiç yorum yok: