31 Ağustos 2006

herkesin penceresinden görmek...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5006469.asp?yazarid=42&gid=61


Bugün Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in köşesinde F1 ile ilgili okuyucu yorumları var...
Dünya çapında yapılan bir aktivitede giriş-çıkışların kontrolunun yetersizliği, park alanlarının düzensizliği, yönlendime tabelalarının yetersizliği gibi bir çok eleştiri var. Nedense şaşırmadım... F1 tribünleri çöp alanına da dönüşmüş olabilir. Düşünün ki, sıraya girmeyi, önümüzdekini beklemeyi, beklerken araya mesafe koymayı, elimizdeki çöpü oraya buraya sıkıştırmayı, ben yaptım oldu, benden sonra tufan demeyi biliriz biz. Kendimizi eleştirelim dürüstçe... Sigaraları yola atmayı, kağıt mendili ağaç yanına sokuşturmayı, içtiğimiz kolanın kutusunu apartman duvarına koymayı, sıramızı kaptırmaktan mı yoksa öne geçebiliriz uyanıklığı mı neden bilmem öndekine iyice yapışmayı iyi biliriz. Birbirimize saygımız mı yok, güvenimiz mi?
Bir aktivite, festival vs olur, eğleniriz. Orayı terkederken arkamıza bakmayız... Tam bir çöplük olur... Bu öyle bir anlayış ki toplumda, yönetenler de, organizasyon sahipleri de sık arayla çöp kutusu koymayı akıl etmezler. Yönlendirme tabelalarını artırmayı da... Genel tuvaletlerde sifon çekmeyi de pek bilmeyiz.
Biz buna layık değiliz. Ama başkası da layık değil. O halde sadece kendi penceremizden değil herkesin penceresinden bakmayı bilmeliyiz.

Hiç yorum yok: