23 Mayıs 2007

Ahhh Nasreddin Hoca Ahhh

Sevgili Nasreddin Hoca, eğer yaşasaydı kimbilir neler üretirdi... Baksanıza yüzyıllar öteden gelen hikayeleri bugünü anlatmaya yetiyor artıyor bile...
Bahçeye dikenli tel yapalım...
Koyunlar büyüsün...
Yünleri uzasın...
Tele sürtündüklerinde yünleri takılsın...
Yünler biriksin satayım...
vs vs vs...
Yani gönlüm yok ama dostlar alışverişte görsün...

Şimdi, Genel Kurmay Başkanımız bir ay önce "Kuzey Irak'a operasyon yapılmalı mı? Evet, yapılmalı. Fayda sağlar mı? Evet, sağlar. Bir hudut ötesi operasyon için siyasi kararın çıkması lazım" dedi mi?
Dedi... Başka ne dedi? Karar siyasi iradenindir dedi. Yani Türk Milletinin menfaatleri için teröristlerin yuvasını dağıtmak gerekir. Biz bunu yapmaya hazırız ve muktediriz. Ama eğer iktidar he derse... O aralar iktidardan ses çıktı mı? Hayır... Her mühim konuda olduğu gibi sessizliği tercih ettiler.

Bugün başbakan ne demiş? "eğer asker isterse sınır ötesi harekat yapılırmış..." Niye yan çiziyorsun. Bir aydır sesini çıkarmıyordun. (Hatta öfkeyle kalkan zararla oturur dedin.) Asker sesini çıkardığında "onlar bana bağlı" diye uslubu düşük cümleler kuruyordun? Noldu şimdi? Seçim öncesi prim yapma derdine düştün. Yoksa zaman mı kazanmaya çalışıyorsun? Yoksa topu mu taca atıyorsun? (Hem mahalle ağzı, hem futbol tabiri iyi anlar diye böyle yazdım).
Kardeşim oyalama artık bizi. Biz senin oyuncağın falan değiliz. Enayi, salak, embesil de değiliz. Senin kafa sallayan cemaatin hiç değiliz. Bize konuşurken tart konuş. Dürüst konuş. akıllı konuş.
Son beş yılda memleketin anasını ağlattın. Hadi .... da al git artık... Çok kaldın sen çok...

Hiç yorum yok: