31 Temmuz 2007

Mançurya Kobayları

Vural Savaş'ın kitabından alıntılara devam ediyorum. Mançurya kobayının ne anlama geldiğini öğrendim. Paylaşmak istedim. Böyle özel bir anlam taşıdığını bilmiyordum. Film deyip geçmiştim... (Aynı isimde filmi vardı)

"Vural Savaş, Vatanın bağrına
düşman dayamış hançerini"
Sayfa:59;
"Zamanın CIA direktörü Allen Dulles, Princeton Üniversitesi'nde 1953'te şöyle bir konuşma yapmıştır.:
"Hedef 'insan zihnindeki savaşı' da kazanmaktır. Bu savaşın ilk cephesi propoganda, depolitizasyon ve sansür ile kitlesel sindirmeyi sağlamaktır, ikinci cephe ise bireyin beyninde kazanılacaktır; hedef beyin yıkama, zihin kontrolu, ideolojiyi değiştirme ve gerektiğinde bir çok Mançurya Kobayı (Manchurian canddate) yaratabilmektir!"
Mançurya Kobayı (Manchurian Candidate) kendi iradesi dışında hipnozun etkisiyle başkalarının istediği bazı eylemleri yapanlara verilen isimdir. Kelime Mançurya'dan ve Kore savaşından gelmektedir. Kore savaşı sırasında Amerikalı askerlere Çinliler tarafından bir dizi beyin yıkama deneyi ve işkencesi yapıldığı bilinmektedir. Bu terim Frank Sinatra'nın ünlü "Manchurian Candidate" filmine konu olmuştur. Filmi CIA finanse edip çekmiştir. Hedef tehlikeyi büyük gösterip devletten bu konuda fonlar alabilmektir. Filmde robotlaştırılan bir Amerikan subayının nasıl ulusal güvenliğe zarar verdiği anlatılmaktadır."


Bu alıntıların hepsini okuduktan sonra, hele hele kitabı okuduktan sonra son 20-30 yılda meydana gelen olaylar bir puzzle gibi birleşiyor mu zihninizde? ve resim berraklaşıyor mu? Berraklaştıkça da...
Biz daha uyanamadık... Hala her iki kişiden biri uyuyor!!! Adamlar 1953'den beri nelerle uğraşıyor...

Hiç yorum yok: